Terapie prin Masaj

terapie prin masajTerapia prin masaj poate fi definita ca o stimulare a tesuturilor moi din organism. In timpul unei sesiuni de masaj tesuturile moi, muschii, tendoanele, ligamentele, pielea, organele interne si vaslele de sange pot fi stimulate in mai multe modalitati. Acestea includ aplicarea presiunii, tensionarea, vibratii si alte miscari. Miscarile de masaj pot fi aplicate cu palmele, pumnii, degetele, coatele sau picioarele. Sunt peste 80 de modalitati si moduri de masaj.

In timpul unei sesiuni de masaj, clientul este pozitionat pe o masa de masaj sau un scaun de masaj. Masa de masaj este conceputa special pentru a oferi un confort ridicat, usor de curatat dupa fiecare client si are si suport special pentru cap, in forma de potcoava, pentru a permite clientului sa poata respira cand este asezat cu fata in jos. Scaunul de masaj este de asemenea atent construit pentru a fi curatat cu usurinta, are si el un suport in forma de potcoava, dar clientul ramane intr-o pozitie mai ridicata. Scaunele de masaj sunt concepute pentru sesiuni de masaj de 5-10 minute.

In USA cea mai intalnita metoda de masaj este cea a masajului suedez, care este uneori denumit „masaj de relaxare” sau „masaj European”. O sesiune de masaj suedez se realizeaza cu o mare finete si cu miscari relaxante. Sunt multe metode de masaj, cum ar fi: masajul neuromuscular, masaj pentru sportivi, masaj cu pietre incalzite sau masaj prenatal, iar asta reprezinta doar o mica parte din metodele de masaj. Fiecare dintre aceste metode este folosita pentru a obtine rezultate diferite. De aceea este bine sa va alegeti cu atentie tipul de masaj de care aveti nevoie.

Pentru masaj se folosesc diferite uleiuri. Aceasta metoda este numita „aromatherapy” si este definita ca o utilizare de uleiuri si emotii pozitive. Masajul cu pietre incinse, are la baza masajul suedez la care se mai adauga si utilizarea pietrelor incalzite, tinute in maini de catre maseur, de asemenea, pietrele se pot aseza in diferite locuri ale corpului pentru a oferi senzatii de relaxare.