Masajul

masajulPutem intelege cu usurinta cat de haotic a devenit stilul nostru de viata. In fiecare dimineata ne trezim si urmarim aceeasi rutina pana cand ajungem in punctul in care ne saturam si incepe sa apara frustrarea in viata noastra. In toata aglomeratia vietii abia daca mai gasim timp pentru noi.

Un trup sanatos este rezultatul unei minti si mai sanatoase, asa ca ar trebui sa ne facem timp pentru a ne relaxa si elibera mintea. Mai mult de atat, ar trebui sa facem loc in agenda noastra si pentru sesiuni de masaj, care ne ajuta sa trecem mai usor peste rutina stresanta de zi cu zi.

Chiar daca ati avut o zi lunga si obositoare va puteti reimprospata simturile cu ajutorul sesiunilor de masaj. Veti gasi multe tipuri de masaj din care sa vi-l alegeti pe cel care vi se potriveste: masaj de relaxare, masaj anticelulitic, masaj terapeutic, drenaj limfatic, masaj cu ventuze, reflexoterapie etc. Fiecare tip de masaj isi are propriile avantaje, de aceea este bine sa va consultati cu un specialist pentru a va putea indruma catre ce masaj aveti nevoie.

De asemenea, masajul este cunoscut pentru efectele pozitive asupra circulatiei sanguine. Doar prin contactul direct cu trupul si prin aplicarea unui ritm corect si a miscarilor placate poate creste circulatia sangeui, de asemenea sistemul nervos si vasele de sange sunt stimulate, fapt care duce la imbunatatirea circulatiei sanguine.

Pentru ca un corp sa fie sanatos este nevoie ca fiecare particica a lui sa fie sanatoasa. Fiecare parte a corpului depinde de o cantitate mare de sange prin intermediul careia nutrientii si oxigenul circula, iar deseurile si toxinele sunt eliminate din corp.

Datorita efectelor pozitive asupra circulatiei, masajul poate imbunatati cu pana la 15% capacitatea de oxigenare a corpului.

Masajul ajuta la relaxarea muschilor contractati si stimuleaza muschii lenesi ai corpului.

Masajul in sine nu poate creste forta musculara dar poate reduce timpul de recueperare a muschilor dupa o sesiune epuizanta de exercitii fizice.

Masajul afecteaza pozitiv sistemul nervos, stimuland nervii.

Masajul imbunatateste si functiile sebacee ale pielii si desfunda glandele sudoripare care ajuta la revitalizarea si detoxifierea pielii.

Cei care folosesc masajul ca procedeu de vindecare au realizat ca este o metoda de recuperare fara utilizarea medicamentelor in ceea ce priveste: durerile de cap, insomnia si problemele digestive. Tot masajul poate avea un efect pozitiv asupra persoanelor „nervoase” deoarece relaxeaza trupul si mintea.

Pentru ca sunt mai multe tipuri de masaj, va lasam pe dumneavoastra sa il alegeti pe cel care vi se potriveste.