Exercitiile de aerobic

Exercitiile de aerobic

exercitiile de aerobicExercitiile de aerobic sunt o cale buna de a te mentine sanatos si in forma. Ati incercat vreodata exercitii de aerobic in apa, sau poate preferati exercitii clasice precum step aerobic sau dans aerobic. Nu uitati ca orice fel de exercitii care cresc ritmul cardiac sunt exercitii de aerobic, chiar si mersul grabit este o forma de aerobic, dar exista modalitati mult mai eficiente decat acesta.

Decat sa stai deprimat pe canapea si sa-ti plangi de mila, mai bine te ridici si faci ceva, iar exercitiile de aerobic sunt un start foarte bun. Este o alegere buna daca reusesti sa convingi si prietenii sa ti se alature, ar fi mult mai distractiv si atragator sa ai o companie placuta.

Intotdeauna asigura-te ca nu ai probleme de sanatate, e mai bine sa nu practici decat sa iti para rau de urmari. Daca doctorul iti da unda verde atunci verifica exercitiile care iti pun inima la treaba, pentru ca asta este cel mai important lucru in aerobic. Poti incepe cu aerobic in apa, nu este la fel de intens precum step aerobic sau dans aerobic.

Vei descoperi ca exista o multime de exercitii pe care le-ai incercat in trecut fara sa stii ca sunt exercitii de aerobic. Ciclism, dans, mers, inot sau chiar mersul pe role este o forma de aerobic des intalnita si care pune in miscare un numar mare de muschi. Intotdeauna este recomandat sa faci exercitii de incalzire si de intindere a muschilor inainte de a incepe exercitiile propriu-zise. Ajutorul unui prieten este binevenit.

Exercitiile de aerobic te ajuta sa mentii un ritm cardiac crescut si iti vor imbunatati respiratia in timp ce iti vor lucra muschii, lucru care nu te va face doar sa te simti bine ci si sa arati bine. Beneficiile aduse de aerobic asupra organismului sunt numeroase. Tensiunea arteriala scade, vasele de sange si arterele sunt revigorate de singele oxigenat ce trece prin ele, colesterolul scade, corpul devine mai tonifiat prin pierderea in greutate.

Daca exista riscul de a face diabet, aerobicul va scadea sansele de a il dezvolta. Pentru a simti beneficiile aduse de aerobic vei avea nevoie de exercitii de cel putin 3-4 ori pe saptamana. Este cu atat mai benefic cu cat tipurile pe care le practici variaza, permitand folosirea a diferite grupe de muschi de fiecare data, plus ca nu te vei plictisi. Monitorizeaza-ti ritmul cardiac in functie de scopul si varsta pe care o ai. Poti gasi detalii utile la un doctor sau pe internet.

In doar cateva luni de aerobic vei sesiza diferenta, chiar si asa, nu este nevoie sa te grabesti, ai rabdare si treci de la un nivel la altul fara a sari pasi. Vei fi uimit cat de bine te vei simti si vei arata dupa ce ai inceput exercitiile de aerobic.