De ce Pilates ?

de ce pilates?Pilates a facut cale lunga in ultimii 50 de ani. A inceput de la un exercitiu de rutina al unui grup mic de dansatori, progresand de-a lungul anilor si explodand in urma cu 10 ani, pornind un nou trend. Cand a devenit popular erau foarte multe discutii despre pilates si beneficiile acestuia.

Desi nu toate beneficiile aduse de pilates sunt demonstrate stiintific, exista totusi milioane de persoane care au incercat pilates si au demonstrat faptul ca pilates poate face minuni.

Mai jos gasiti cateva din numeroasele avantaje aduse de pilates celor care l-au incercat:

1. Este cea mai buna metoda de a obtine un abdomen plat dupa o nastere. Doar o luna de pilates dupa nastere intareste abdomenul si tonifiaza muschii.

2. Pilates iti poate face trupul la fel de armonios ca al unui dansator. Pilates este un exercitiu de rezistenta, muschii tinzand sa capete o forma alungita.

3. Pilates ii ajuta pe cei care au probleme cu spatele, fapt dovedit de practicantii care duc un stil de viata sedentar.

4. Pilates ajuta la pierderea in greutate. Exercitiile pilates, singure, nu te pot scapa de kilogramele in plus intr-un timp record, dar daca adaugi pilates la exerciile cardio si un regim alimentar echilibrat, atunci rezultatul va fi uimitor.

5. Exercitiile pilates ajuta si la reducerea disconfortului produs de catre durerile menstruale. Practicati pilates cu cateva zile inaintea menstruatiei si chiar in timpul acesteia si veti simti diferenta.