Ce calitati intruneste un bun Instructor Personal de Pilates

instructor pilates reformerUna dintre cele mai importante calitati ale unui instructor personal este aceea de a reusi sa gasesca cea mai buna modalitate de comunicare cu fiecare elev in parte. Esti de acord ca fara comunicare, fie ea verbala sau nonverbala, nu se prea poate forma o legatura, nu? Sau oricum, nu una pe baza careia sa se poata realiza un proces de cunoastere, intelegere si invatare. Astfel este nevoie de rabdare, spontaneitate, inspiratie si creativitate.

Unele persoane sunt mai receptive la detaliile verbale oferite de instructor, altele inteleg mai bine limbajul trupului. De aceea un bun instructor trebuie sa stie sa explice in detaliu fiecare miscare simtind cand sa accentueze tonul vocii pentru a atrage atentia elevului, dar si sa exemplifice cu precizie exercitiul respectiv.

O alta calitate a instructorului personal este aceea de a simti energia persoanei cu care lucreaza si de a-i oferi indicatiile si antrenamentul potrivit pentru a pastra energia in directia dorita. El va sti cand elevul poate fi solicitat mai mult si cand nu. Il va incuraja atunci cand acesta simte ca nu poate merge mai departe si il va motiva atunci cand are nevoie.

Un bun instructor trebuie sa fie creativ, sa reuseasca sa mentina dinamica orelor, facand astfel ca procesul de invatare sa fie mereu proaspat. Un astfel de profesor te va face sa vii mereu cu placere la cursurile lui si, in consecinta, sa fii un elev stralucit!