ARTICOLE BLOG

Masajul anticelulitic, solutia    eficienta impotriva    aspectului de coaja de    portocala

Ce este Pilates si care sunt     beneficiile lui

Pilates cu Instructor     Personal

Ce Inveti de la Instructorul     tau Personal?

Ce calitati intruneste un     bun Instructor personal     de Pilates

Beneficiile    Antrenamentului cu    Instructor Personal

Originile Pilates-ului

Tipurile de Pilates

De ce pilates?

Masajul

Terapie prin masaj...

Pilates...altfel

Masajul terapeutic

Aerobic o decizie    sanatoasa

Aerobic pentru toti

Aerobic si beneficiile    acestuia

Exercitiile de aerobic

Pilates... altfel

Ti s-a intamplat ca in timpul sesiunilor de fitness sa vrei sa incerci si altceva? Iata aici cateva dintre beneficiile aduse de pilates care te vor face sa te indrepti catre un alt fel de exercitii.
1. Pilates iti intareste coloana vertebrala.
Prin pregatirea atenta si controlul precis al muschilor abdominali si ai spatelui, pilates iti poate face coloana vertebrala mai puternica si iti ofera mai multa stabilitate. Toate acestea rezulta din controlarea cu atentie a vertebrelor prin miscarile coloanei, pelvisului si a soldurilor. Prin aceste exercitii se pot reduce durerile de spate, se poate obtine un control asupra vezicii cat si intarirea muschilor pelvisului.

2. Pilates ajuta la relaxare
Prin incetinirea miscarilor, pilates are de asemenea si un efect pozitiv asupra stresului, inducand cu usurinta o stare de relaxare care se adauga la euforia provocata deja de simpla practicare a pilates-ului. Clasele de pilates sunt de obicei mici, 5-6 persoane, au un ritm lent si un mediu ambiental placut, sporind efectul de relaxare. Cel mai indicat este insa sa practicati pilates cu instructor personal.

3. Pilates iti reda echilibrul
A fost demonstrat si recomandat pentru o perioada indelungata de timp de practicantii de pilates ca fiind o metoda sanatoasa de a reda increderea si echilibrul corpului si mintii. Pilates este recomandat de experti ca fiind o metoda foarte buna pentru a calma muschii si a reda echilibrul corpului.

4. Imbunatateste-ti abilitatile atletice prin pilates
Psihoterapeutii recomanda pilates pentru optimizarea performantelor atletice si pentru a obtine o recuperare mai rapida a organismului. O buna parte din atleti folosesc pilates ca si metoda de pregatire, iar pilates ii ajuta sa reduca timpul de recuperare cat mai mult posibil.

5. Pilates imbunatateste puterea de concentrare
Deoarece pilates se face intr-un ritm foarte lent, precis si controlat, este foarte important sa te concentrezi in timpul sesiunilor. De aceea practicantilor li se spune sa se concentreze asa de mult incat ei deja incep sa ajunga la o forma de meditatie, permitandu-le nu doar sa exceleze in exercitiile de pilates cat si in activitatile de zi cu zi.